Om oss – Historien om Abbes Dill & Brunt

Vi har två stora passioner i livet
Mat som är brun
Dill

Medan andra jagade Michelinstjärnor och fine dining, drömde vi om djupa, mörka grytor, stekskorpor med attityd och rätter där dill inte bara var garnering utan fick ta plats.

Köket på Abbes Dill & Brunt

Hur det började
En dag snubblade vi över ett industriområde i Karlskoga och blev helt tagna. Andra såg rost och betong, men vi såg potential.
Vi öppnade Abbes Dill & Brunt – ett tempel för mustiga, mörka rätter där dill inte bara är en krydda, utan en livsstil.

Den bruna insikten
Vi kämpade först emot vårt öde. Vi försökte laga mat i andra färger och gjorde vårt bästa för att få in lite grönt, rött eller till och med gult i matlagningen. Men gång på gång hände samma sak – det blev brunt!
Universum hade bestämt sig – brunt var vårt kall.
Så istället för att kämpa emot insåg vi sanningen:
Om världen ville ha brunt – då skulle den få det.
Och så föddes Abbes Dill & Brunt.

Vår filosofi
Vi är inte här för att skapa mat som ser vacker ut på Instagram. Vi är här för att laga mat som smakar helt otroligt, även om den råkar vara 100 % brun (med dill, som är grön då).
Vi serverar långa koktider, mustiga smaker och en generös mängd dill på varje rätt.

Vi tror på:
Brunt är kraft – Dill är magi
Brunt är smaken du aldrig såg komma
Brunt dominerar. Dill regerar
Dill passar till allt (även när det inte borde).
Mat ska vara en upplevelse – helst en som du minns med en blandning av förundran och skräck.

Mer smak. Mindre färg. Maxad dill.

Jobba för oss

Vill du jobba hos oss?
Vi tar just nu inte emot ansökningar från Hagfors. Men om du inte är från Hagfors (eller kan ljuga trovärdigt om det), kan du vara precis den vi letar efter!

Vi söker passionerade, modiga och lätt dillförälskade individer som vill bli en del av vårt bruna, smakrika och lätt absurda matimperium.

Vad vi erbjuder:
Ett jobb där du kan säga "Vill du ha extra dill?" 100 gånger om dagen utan att någon höjer på ögonbrynen.
En arbetsplats där vi tar brunt på allvar.
Möjligheten att utveckla egna dilliga kreationer (men de måste vara bruna).
En chans att bli en "DEN BÄSTA LILLA BRUNA", vårt interna namn på anställda.

Vi söker folk till:
Kök & Kreativa Smakkombinationer – Kan du göra en efterrätt med dill och ändå få folk att le? Vi vill ha dig!
Baren – Är du redo att blanda en "Abbe Special" och se folk förlora balansen av ren dillglädje?
Servering – Du behöver ha tålamod med folk som först skrattar åt menyn, sedan beställer ändå.

Vem vi INTE söker just nu:
Folk från Hagfors (förlåt, men det är en lång historia).
De som hatar dill (vi kan omvända dig, men det blir en tuff process).
De som tycker att mat måste ha fler färger än brunt.

Är du redo att ta klivet in i den brunaste och mest dilliga karriären i ditt liv?
Skicka din ansökan till dillochbrunt@gmail.com – men gör det med stil. Vi vill inte ha tråkiga CV:n.